Dermatologie

Door onze protocollaire aanpak van huidklachten in het Dierenziekenhuis Diemen (volgens de nieuwste inzichten) kunnen wij de dermatologie tot één van onze expertises benoemen. Wij krijgen hierdoor naast de vele eigen patiënten ook veel second opinions aangevraagd voor de dermatologie.

Afwijkende plekken op de huid worden bij ons altijd onder de microscoop onderzocht d.m.v. huid afkrabsels en evt. plakbandpreparaten. Afhankelijk van de symptomen en de bevindingen wordt eventueel nog nader onderzoek ingezet of komen we tot een gerichte therapie. In het geval van allergieën moet u er echter rekening mee houden dat het goed opwerken van een allergie een stappenplan is om tot een langdurige en goede oplossing te kunnen komen. Uiteindelijk zorgen we er echter voor dat er een gerichte therapie komt.

Het wordt vaak over het hoofd gezien dat oorontstekingen of bijvoorbeeld anaalklierontstekingen vaak een belangrijk onderdeel zijn van huidklachten en soms zelfs het enige symptoom.

Bent u op zoek naar een oplossing van een chronisch huidprobleem van uw huisdier? Neemt u gerust contact op met het Dierenziekenhuis Diemen.