chirurgie orthopedie

Chirurgie

Onze chirurgie mogelijkheden zijn enorm binnen het Dierenziekenhuis Diemen. Alle basis operaties zijn uiteraard bij ons mogelijk zoals sterilisaties en castraties van hond, kat, konijn en cavia (en een enkele keer zelfs een bijzondere diersoort). Ook het verwijderen van bultjes en gebitssaneringen behoren tot ons dagelijkse operatieprogramma. Dit alles gebeurt bij ons met gebruik van gasnarcose en onder strikte bewaking van hartslag, zuurstof in het bloed, effectiviteit van de ademhaling en temperatuur van het dier. Hierdoor worden risico’s tot een absoluut minimum beperkt.

Buiten de eerstelijnsoperaties is ons team ook verder geschoold en ervaren in de chirurgie. Wij bieden bijvoorbeeld al vanaf het begin laparoscopische sterilisaties voor de teef en poes aan. Hiermee kunnen we ook niet ingedaalde testikels (binnenballen) op een vrijwel pijnloze manier verwijderen en bovendien met een extreem snel herstel. Daarbij zijn wij zeer ervaren met het uitvoeren van diverse maag-darm chirurgie zoals het vastzetten van een maag ter voorkoming van een maagkanteling en het verwijderen van vreemde voorwerpen uit de darm.

Voor de orthopedische chirurgie of de specialistische operaties komt Drs. Franc Viehoff bij ons op verzoek opereren (Specialist chirurgie gezelschapsdieren). Wij zijn van mening dat voor een aantal operaties specialistische kennis aanwezig moet zijn om complicaties zoveel mogelijk te voorkomen. Voorbeelden van deze operaties zijn diverse botbreuken, kruisbandoperaties (zoals de TTA methode), drievoudige bekkenkanteling bij de jonge hond met heupdysplasie en patellaluxatie. Maar ook een hernia perinealis of een larynxparalyse kan bijvoorbeeld door ons geopereerd worden.