Laboratorium

Het Dierenziekenhuis Diemen beschikt over haar eigen uitgebreide laboratorium. In tegenstelling tot de meeste praktijken hebben wij hierdoor zelfs met bijzondere testen binnen 15 minuten een uitslag i.p.v. na een paar dagen. In sommige gevallen maakt dit het verschil tussen een aandoening die nog behandelbaar is en dit niet meer is. Een deel van de meer zeldzame bloedonderzoeken (buitenlandziektes) kunnen we tevens in huis bieden en bij nog bijzondere bloedtesten sturen we deze op naar het IDEXX laboratorium waarmee we meestal de volgende dag de aanvullende uitslagen hebben.

Wij bieden tevens titerbepalingen voor de hond en kat aan om te bepalen welk vaccin het beste toegediend kan worden op welk moment.

U krijgt van ons een uitgebreide uitdraai met de bijbehorende uitleg met de uitslag van het bloedonderzoek nadat dit bij uw dier is uitgevoerd. Hierdoor bent u zelf ook volledig op de hoogte van de bevindingen en wat de vervolgstappen voor uw dier zullen inhouden.

Bijzondere bloedtesten die wij gewoon in de praktijk kunnen uitvoeren zijn o.a.: rode en witte bloedcellen ter beoordeling van ontstekingen of bloedarmoede, schildklierwaarde, felv/fiv (kattenaids/kattenleukemie) e.d. U heeft hiervan binnen 15 minuten de uitslag.

Buiten het bloedonderzoek kunnen wij tevens uitgebreide ontlastingstesten, urineonderzoeken en microscopisch onderzoek van cellen (bijvoorbeeld van bultjes) uitvoeren en u hiervan binnen 10 minuten rapporteren.

Dit alles met als doel, dat als uw dier ziek is, wij deze zo snel mogelijk weer op de been willen helpen. Zo nodig met de hulp van de meest moderne mogelijkheden.